Новий номер чернігівської газети «Світ-інфо» чекає на читача в «Інтермеццо»

Вийшов 260-й номер, за 1 лютого, Чернігівської обласної газети «Світ-інфо» (засновник і редактор Петро Антоненко).

Газета продовжує хроніку війни, що друкується вже другий рік.

Як завжди, в газеті значне місце займають теми історії. Про це статті «З імперією нам не по дорозі», «Як Московія захоплювала литовський Путивль, який тепер український», «Представник розвідки УНР у Франції: генерал Олександр Удовиченко», «Театр комуністичних карабасів», «52 роки тому радянський КДБ розпочав операцію «Блок» – найбільшу репресивну акцію проти українських дисидентів».

«Батьківська хата» нашої України в Америці» – це публікація постійної авторки газети Валентини Шемчук зі США, про великий просвітницький проєкт українців Америки.

Традиційно є кілька сторінок з історії Чернігівщини. Це, зокрема, «Батурин – гетьманська столиця» (цей просвітницький проект газета і Національним заповідник «Гетьманська столиця» спільно ведуть уже понад 7 років).

Також сторінка Чернігівського музею Михайла Коцюбинського.

В номері – літературно-мистецька панорама. Це розповідь про концерти в обласному філармонійному центрі. Друкують свої вірші поети з Прилук Ніна Ткаченко, Євген Постульга, чернігівський поет Микола Будлянський. Також публікація про представлення у Прилуках другої спільної книжки поезій Світлани Коробової з Прилук та прози редактора газет «Світ-інфо» і «Струна» Петра Антоненка «Магія зимової весни».

Подано інші матеріали про події в області, Україні і світі.

Триває передплата на газету «Світ-інфо» на 2024 рік, яку ведуть поштові відділення і листоноші області. Новий номер – на сайті газети, де розміщені й всі номери за майже 12 років її виходу. На цьому ж сайті й новий № 23 обласної літературно-мистецької газети «Струна», яку теж видає редактор «Світ-інфо». Обидві газети можна придбати в Чернігівському культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» (вул, Шевченка, 9).

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?